Ohjeita ja infoa

Pk. collieiden pentuesivustosta

Sivustolle on koottu suomalaisten kasvattajien pitkäkarvaisten collieiden pentueita. Pentueesta annettujen tietojen oikeellisuudesta vastaa ilmoituksen jättäjä.
Pentueesta tulee antaa tallennusvaiheessa tiedoksi minimissään kasvattajan yhteystiedot ja pentueen emä sekä isä rekisterinumeroineen. Mikäli kyseessä on Suomessa rekisteröidy vanhempi, ei sukutauluun tule täyttää titteleitä vaan nämä pääsee näkemään Koiranet-linkin kautta kuten koko sukutaulun. Ulkomaisessa rekisterissä olevasta koirasta sukutauluun voi täyttää lisätietoja, koska näitä ei ole tällöin mahdollista tarkistaa Koiranet-linkin kautta.

Pentueita kerätessä tallennetaan tietokantaan tiedot pentueen vanhemmista sekä kasvattajasta. Tietosuojaseloste ja henkilörekisteriseloste.

Pentueet ovat pentueen kasvattajan tai muun pentueeseen liittyvän ihmisen esim. uroksen omistajan lisäämiä. Kasvattajat voivat lisätä linkittämällä kuvia pentueisiin ja muokauta pentueita käyttäjätunnuksillaan. Tunnukset ovat pentuekohtaiset ja kullekin pentueelle voi tallentaa erillisen tunnuksen vain ko. pentueen päivittämistä varten.

Ilmoituksen poisto ylläpidon toimesta
Normaalisti ilmoittajan tulee poistaa pentue sivustolta, mutta mikäli näin ei käy, tehdään toiminto ylläpidon puolesta.
Pentueilmoitus poistetaan automaattisesti sivustolta, kun pentue on yli 4kk vanha eikä ilmoitusta ole päivitetty kuukauteen. Kaikki pentuetiedot poistetaan, kun ko. pentue on yli 6kk vanha.
Pentue poistetaan myös, jos kasvattajan kotisivuilta käy ilmi, että kaikki pennut ovat löytäneet kodit ja pentue on jo yli 2kk vanha.

Yli vuoden vanhat päivittämättömät suunnitelmat poistetaan sivustolta vanhentuneina.

Voit siis hyvin poistaa pentueen sivuilta itse, mutta pentueen tietojen poistaminen onnistuu myös lähettämällä minulle sähköpostia, jos et tiedä tunnuksia tai olet unohtanut ne ja haluat pentueen poistettavaksi sivustolta.

Unohtuneet ja vaihdettavat tunnukset tallennettuiin pentueisiin päivityksiä varten saat ottamalla yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen elina@haukotus.net

Sivusto on yksityinen projekti, joten sen sisällön oikeellisuutta ei taata. Ylläpito pyrkii kuitenkin ylläpitämään ja tarkkailemaan myös muiden ihmisten lisäämiä pentueita, että ihan mitään täysin virtuaalista ei sivuille ilmestyisi.

Huomioikaa kuvien käytössä tekijänoikeudet!

Kiitokset kaikille aktiivisille sivuston käyttäjille ja järjestelmään pentueensa lisänneille kasvattajille.

Elina Riipi elina@haukotus.net

Ohjeita

Kuvan lisääminen

Kuvan tulee olla jo näkyvillä tai saatavilla netissä, jotta sen voi lisätä pentusivulle. Ottakaa huomioon, että käytätte kuvia, joiden käyttöön teillä on lupa, mielellään sellaisia, jotka ovat teidän omilla kotisivuillanne jo näkyvissä.

Kuvan osoitteen netissä saa selville menemällä halutun kuvan sisältävälle sivulle, klikkaamalla kuvan päällä hiiren oikealla napilla ja valitsemalla listasta kuvan ominaisuudet (properties). Ominaisuudet avatuvat yleensä pikkuikkunaan, jossa näkyy kuvan osoite (address/url). Kopioi kuvan osoite siitä ja liitä se sitten 'Kuvan osoite netissä:' -kenttään pentueen lisäys- tai muokkaussivulla.

Kuva voi olla sivulla taustakuvana, jolloin sille ei saa esille ominaisuuksia ja kuvan osoite tulee selvittää muuta kautta.

Jos kuvan osoitetta ei saa selville, 'Kuvan osoite netissä:' -kenttä kannattaa jättää tyhjäksi.

Vain suojattujen yhteyksien kautta linkitetyt kuvat näkyvät pentueen tietojen yhteydessä. Tunnistat tällaiset kuvat osoitteen https - alusta, eli siellä on tuo s-kirjain, joka kertoo suojauksesta. Huomioithan, että käyttämäsi sivusto sallii kuvien linkittämisen ulkopuoliselle sivustolle (esim. omat kotisivut tai kuvajakopalvelut kuten kuten aijaa.com, postimages.org, imgur.com tai vastaavat palvelut). Mikäli käytössäsi ei ole omia kotisivuja, kuvajakopalvelut ovat helposti käytettävissä linkitykseen.
Useissa ilmoituksissa kuvat katoavat näkyvistä, sillä Facebook ei ole kuvajakopalvelu ja FB pyrkii osoitteita muuttamalla estämään muille sivustoille tapahtuvat linkitykset.