Odotettavissa Elokuun alku 2024 - Irokon

Päivitetty 12.7.2024
Pitkäkarvainen collie, Final Fantasy's Kissing Tips For You
RTK1 PAIM-T
Final Fantasy's Kissing Tips For You
KoiraNet
Tricolour
Silmät : Cea-vapaa/Cea-vapaa
Lonkat : A/A
Kyynärpäät : 0/0

Geenitestit: DM/DM, CEA/CEA, MDR1 -/-, IPD N/N, merle m/m

Näyttelystä ERI

Terje kilpailee rally-tokossa avoimessa luokassa ja treenaa aktiivisesti paimennuskokeisiin. Sen vahvuus on erinomainen työmoottori, se on koira joka motivoituu kun vaan saa työskennellä ihmisen kanssa. Terjen luonteessa on tietynlaista haastavuutta keskivertocollieta enemmän ja se ei ole kokemattoman ihmisen koira, vaikka onkin arjessa ja laumakoirana hyvin toimiva.

Terjen ensimmäinen pentue on syntynyt helmikuussa -24 meillä, ja olen erittäin tyytyväinen sen pentuihin erityisesti luonteiden ja rakenteiden osalta.

Terje on luonnollisesti hyvävatsainen, ahne ja perusterve.

Terjeltä toivon pentueelle tehokasta, ulottuvaa liikettä ja fyysistä suorituskykyä, korrektisti rakentunutta etuosaa ja koulutuskelpoista, aktiivista luonnetta.
Pitkäkarvainen collie, Irokon So Much Sunlight
C.I.B. FI & EE & LT MVA
Irokon So Much Sunlight
KoiraNet
Soopeli
Silmät : Crd/CEA-vapaa
Lonkat : B/B
Kyynärpäät : 0/0

Geenitestit: DM N/N, merle m/m

Kansainvälinen muotovalio,
5 x CACIB, usea ROP, RYP 4 Tampere Nord.
Erikoisnäyttely-22 Kaarina PN2

Agility: kilpailee 2-luokassa (agility+hyppy)

Soman ensimmäinen pentue on reilu 1,5-vuotias ja ehtinyt jo terveystarkastuksille sekä näyttelykehiin erinomaisin tuloksin. Pentueessa myös erinomaiset, koulutuskelpoiset luonteet.

Soma on aina ollut erittäin vahvavatsainen, ahne ja perusterve.

Soman uskon jättävän erityisesti kaunista päätä ja ilmettä, erinomaista vahvaa takaosaa ja Aurinkoisen avointa, aktiivista, saalisviettistä ja hieman räiskyvääkin luonnetta.
Odotan pentueesta tuttuja klassisen kauniita, toimivia palveluskoiria - sellaisia kuin collierotu monipuolisuudessaan parhaimmillaan on. Jos etsit innokkaasti, pelottomasti ja ennakkoluulottomasti elämään suhtautuvaa colliekaveria, jota oudot äänet, korkeat paikat ja jännät alustat suorastaan kutsuvat seikkailuihin, ja joka tarttuu vastaan tuleviin haasteisiin häntä ylhäällä, tämä yhdistelmä saattaisi olla sinulle.

Terjen käyttö Somalle on ollut ajatuksissani jo molempien koirien pentuajasta lähtien, ja kummankin ensimmäiset pentueet olivat hyvin toiveideni mukaiset. Se on yhdistelmä jonka tein itseäni varten ja jonka taustat tunnen pitkälle ja laajasti erittäin hyvin.

Yhdistelmä linjaa jälleen oman kasvatustyöni tärkeimpiä koiria, mutta silti se on perimältään colliemittakaavassa varsin monimuotoinen (10:n polven COI 3,15% ja AVK 48,38%, SCY database).

Sukutaulussa on useiden eri haarojen kautta ainakin 5. sukupolveen asti tulosnäyttöä koulutettavuudesta eri lajeissa, ja useita kansainvälisiä ja kansallisia muotovalioita. Täydellisen sukutaulun tuloksineen löydät kotisivuiltamme.

Etsin tuleville pennuille osaavia tai ainakin oppimaan motivoituneita ja aktiivisia koteja, joissa koiralle pystytään tarjoamaan kunnon peruskoulutus, runsaasti ja säännöllisesti vapaata liikuntaa ja sekä henkistä että fyysistä tekemistä, ja löytyisi mielellään kiinnostusta edetä jossakin harrastuksessa tavoitteellisellekin tasolle. Sileäkarvaperimästä huolimatta, näistä pennuista tuskin tulee kovin niukkaturkkisia, joten turkin hoitoon täytyy olla valmis. Uroksia tästä yhdistelmästä en lähtökohtaisesti myy ensimmäiseksi koiraksi. Edellytän pentujen tulevilta kodeilta sitoutumista rodunomaisiin terveystutkimuksiin (PEVISA).

Kasvatinomistajille tarjoan halutessaan elinikäisen 24/7 tuen kaikessa koiraan liittyvässä yli 30 vuoden rotukokemuksella, aktiiviharrastajana ja koulutusohjaajana. Hyvähenkinen ja osaava kasvattiporukka Team Irokon on aina taustalla tukiverkostona. Tunnustuksena laadukkaasta kasvatustyöstä ja kasvatinomistajien aktiivisuudesta meidät on palkittu Vuolasvirta-palkinnolla v. 2018, sekä käyttökoe- että näyttelyansioin.
KasvattajaJohanna & Eija Ruottinen Irokon
PaikkakuntaLatovainio
Kotisivuwww.irokon.net
Emailjohanna.ruottinen@irokon.net
Puh0405838908
Final Fantasy's Kissing Tips For YouIrokon SilverstarGatefields Magical Player
Irokon Starshine
Final Fantasy's If I Could FlyVilda-Meduza North Of The Galaxy
Final Fantasy's Hot To Handle
Irokon So Much SunlightBlack Mimi's Chief O'HaraWicani Command Performance
Sandcastle's Mona Lisa Eyes
Irokon Just For FunGatefields Smart Guy
Irokon Lightspeed