Syntyneet 21.2.2024 - Kristallisäde

Syntynyt 2 urosta, 1 narttu
Päivitetty 28.2.2024
Pitkäkarvainen collie, Kristallisäde Blue Kingmaker from Atlantis

Kristallisäde Blue Kingmaker from Atlantis
KoiraNet
Blue merle
Silmät : Terveet/ Terveet
Lonkat : A/B
Kyynärpäät : 0/0

Jedi on perusterve, blue merle uros, helmikuuussa 3v , jolla on kaunis pää ja leveä alaleuka, jossa isot hampaat , hyvä ja leikkaava purenta, ruskeat mantelinmuotoiset silmät. Korvat pienet, hyvin taittuneet ja asettuneet korvat sekä kaunis sininen blue merle väri. Jedillä on hienot etu- ja takakulmaukset ja se tekee liikkeestä helppoa ja notkeaa.
Karkea karvanlaatu, joka on todella säänkestävä ja puhdistuu helposti. Jedi vaihtaa pohjavillan kerran vuodessa. Jedi omaa hyvän ruokahalun(ahne) ja kestävän vatsan.

Luonteeltaan Jedi on nopeasti innostuva ja hyvän taistelutahdon omaava aktiivinen uros. Jedi rakastaa leikkimistä myös vieraan kanssa. Jedi on todella nopeasti oppiva ja innokas treeneeja ja hänen kanssaan on treenattu tottista, rally-toko, paimennusta ja näyttelyitä.
Jediltä löytyy myös puolustusviettiä ja hän on laumansa kiistaton johtaja.
Jedillä ei ole alusta- tai ääniarkuuksia. Jedi on erittäin läheisyyttä rakastava, sosiaalinen ja uskollinen uros.

Astuminen sujui erittäin hyvin eli Jedillä on voimakas sukupuolivietti. Jedillä olivat kivekset laskeutuneet jo 6 viikon iässä.

Jedi on palkittu SCY colliekisassa urospentu 2. sijalla, Voittaja- näyttelyssä JUK2 ja Collieiden erikoisnäyttelyssä ERI.

Geenitestitulokset: Labolink ja Scy monimuotoisuusprojekti
CEA/CEA geneettisesti CEA
PRA N/N terve
DM/N kantaja
MDR1 +/+ terve
IPD N/N terve
M lokus M*/m merle
S lokus S/S ei valkotekijäisyyttä
Pitkäkarvainen collie, Windy Forest´s Next Treasure of Mine

Windy Forest´s Next Treasure of Mine
KoiraNet
Tricolour
Silmät : CRD pentuna/Aikuisena ei todettu perinnö
Lonkat : A/A
Kyynärpäät : 0/0

Mindy on perusterve, huhtikuussa 4v ,tomeran ja leikkisän luonteen omaava iloinen tyttö.
Mindyn ensimmäinen pentue oli noin 2v sitten ja siinä on 6 terveeksi tutkittua jälkeläistä. Kolmesta en raskinut luopua vaan pidin itse. Kotiin jäivät Jack, Sophie ja Taika.

Mindy rakastaa yhdessä tekemistä tottelevaisuus- jälki- nosework tai pallo/kepin noutaminen on Mindystä aivan ihanaa ja Mindy jaksaa sitkeästi treenata. Mindy on aivan liekeissä, kun pääsee treenihallille. Mindy on taitava tokossa ja nose workissä.

Mindy on myös käynyt sytyttelemässä lampailla ja toimii siellä rauhallisesti. En vielä tiedä jatkanko Mindyllä paimennusta vai keskitymmekö tottelevaisuustreeneihin ja nenänkäyttöön (noseworkissä olemme tehneet jo ulkoetsintöjä hyvällä menestyksellä sekä peltojäljellä Mindy on osoittanut olevansa sitkeä ja tarkka jäljestäjä).

Mindyllä on kaunis pää ja kauniisti taituvat ja asettuvat korvat. Hyvä purenta.
Mindyllä on kaunis maata peittävä pitkä askel ja hyvät kulmaukset edessä ja takana eli rakenteeltaan tasapainoinen. Mindyllä on pikimusta turkki, joka hylkii vettä ja likaa.
Mindyllä on hyvä vatsa ja ruoka maistuu erinomaisesti.
Mindy ei reagoi koviin ääniin(esim. ilotulitukset tai ampuminen) ja liikkuu kaikenlaisilla alustoilla.

Mindy on testattu Labolinkillä :
DM N/N terve
MDR1 -/- yliherkkä
IPD N/N terve
PRA N/N terve
CEA CEA/CEA

Mindy on ollut kaksi kertaa näyttelyissä ja on saanut näyttelystä ERI NUK2 SA.

Mindyn jälkeläiset Treasure-pentue saavutti hienoja tuloksia pentuluokissa:
Kasvattajaluokka BIS3, JACK RYP3 sekä Helsinki Winner Puppy 2022 ja Voittaja Puppy 2022 ROP ja VSP tulivat Jackille j a Taikalle sekä Kristallisäde oli ROP-kasvattaja molempina päivinä.
Jack on saanut yhden JUN-SERTin ,SA ja PU3, Neo ERI SA JUN-SERT ja JUN-CACIB ,Sophie ERI SA ja Taika ERI.
Luonteiltaan Treasure-pennut ovat rohkeita ja nopeita oppimaan uusia asioita , sosiaalisia sekä rakastavat treenaamista esim. tokoa, agilityä , nose workiä ja lampailla rauhallisia, varmoja ja todella kiinnostuneita lampaista.
Ihana Mindyni synnytti 3 vahvaa blue merleä. 2 poikaa ja 1 tytön. Pennut ovat nyt 1 viikon ikäisiä ja kaikki painavat yli 500g.
En voi ottaa enempää pentukyselyitä vastaan.

Mindy on ultrattu kantavaksi!

Facebook-sivuilta Eija Granfelt (Kristallisäde) löydät parhaiten ajantasaista tietoa meistä ja meidän elämästämme ja touhuista. Tervetuloa kaveriksi, jos sinua kiinnostaa. Otathan kuitenkin ensin yhteyttä sähköpostilla kennelkristallisade@gmail.com ja kertoisit miksi sinä haluat juuri pitkäkarvaisen collien pennun. Sen jälkeen käy hyväksymässä sinut kaveriksi.

Odotan ja toivon tältä pentueelta terveitä, aktiivisia ja hyvän hermorakenteen omaavia rodunomaisia yksilöitä. Geenitestien perusteella pennuista syntyy terveitä ja kantajia DM suhteen ja kantajia MDR1 suhteen eli koira ei sairastu. Pennut syntyvät kotona. Täällä ne tottuvat oman kodin, lasten, naapuruston, junaradan ääniin sekä toisiin collieihin. Naapurustossa on myös koiria.
Etsin Jedin ja Mindyn pennuille yhteistyökykyistä, rakastavaa, huolehtivaa ja mielellään harrastavaa kotia. Jonkinlaista kodin ulkopuolella tapahtuvaa ohjattua aktiviteettia missä olisi myös muita koiria ja ihmisiä (ei tarkoita kilpailevaa), jossa se saa elää perheenjäsenenä. Collie tarvitsee peruskoulutuksen, kuten kaikki muutkin rodut. Näin pentusi on helpompi ymmärtää mitä siltä halutaan ja suhde omistajan ja pennun välillä syvenee.

Pennut luovutetaan 8 viikkoisena eläinlääkärin tarkastamina, mikrosirutettuina, rekisteröityinä Kennelliittoon ja Ruokavirastoon, virallisesti silmätarkastettuna, useaan kertaan matolääkittynä ja pennut saavat 8 viikoisena 4-rokotteen.
Mindyllä on Agrian jalostushoito-vakuutus, joten pennut voivat saada Agrian pentuvakuutuksen ilman karenssia. Pennut on vakuutettu piilevien vikojen osalta.
Mukaansa pennut saavat runsaat ja useat pentupakkaukset, kasvattajan kotihoito-ohjeet, trimmausohjeet sekä Salme Mujusen pentuoppaan. Kasvattajan tuki on saatavilla koko pennun/koiran elämän ajan, koska kaikki Kristallisäden pennut ovat minulle todella tärkeitä ja rakkaita.
Autan mielelläni harrastuksiin tutustumisissa.

Olen Suomen Kennelliiton, Suomen Collieyhdistyksen SCY jäsen sekä Sukokan kannatusjäsen. Olen suorittanut Kennelliiton kasvattajan perus- ja jatkokurssin. Olen suorittanut myös Kennelliiton Jalostusneuvojan peruskurssin 2023. Olen suorittamassa VAPEPAN peruskurssin ensi viikolla.
Olen Palveluskoira- ja pelastuskoirakisojen koetoimitsija. Olen jäsenenä useassa palveluskoira/ koira-yhdistyksessä (EPK, Koirakerho Canidae , Lohjan Kirsut ja Kirkkonummen kennelkerho sekä Nose Work Finland ry)sekä Lohjan palvelus- ja pelastuskoirissa. Pidän myös pentukursseja yhdistyksissä.
Olen aloittanut Eläintenkouluttaja-opinnot Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa.

Harrastan seitsemän pitkäkarvaisen collieni kanssa näyttelyitä, tottista, peltojälkeä, tokoa, rally-tokoa, nose workiä, Agility, koiratanssia aikaisemmin, paimennusta. Mielestäni koirat voivat hyvin, kun pääsevät käyttämään päätään ja siinä sivussa tulee myös monipuolista liikuntaa. Meillä on kotona iso aidattu piha, missä saa paljon vapaata liikuntaa ja useasti pitkin päivää.

Edesmennyt Jadeni suoritti BH-kokeen PAKK-1 ja SM-kisoissa Jade sai RTK1. Paimennuksessa olen kisannut Säden 8v ja Divan 5v kanssa. Säden kanssa 2. luokassa. Kasvattajana olen järjestänyt näyttely-rallytoko- treenejä sekä paimennuspäiviä. Olen myös käyttänyt koiriani Peto-testissä.
Esitän mielelläni kasvattejani näyttelyissä. Kasvattajaluokassa tuloksia mm.BIS3 pentunäyttelyssä ja ROP-kasvattaja Pohjoismaisessa Voittajassa 2017.
Peltojälkeä, tottista ja tokoa Mindy treenaan Juha Korrin ja Susanna Reijosen johdolla. Nose Workiä Mindy on treenannut Patrick Stewart opastuksella.

SCY:n hallituksessa ollessani olin Ständitoimikunnan pj 2015, jolloin olin SCY:n ständin organisoijana ja vastuuhenkilönä Petexpossa 2015 sekä Lemmikkimessuilla 2015.
Kotisivuja päivitetään parhaillaan ajan tasalle, joten sieltä saattavat vielä puuttua viimeisimpiä uutisia. Facebook on ajan tasalla ja päivittyy koko ajan.
KasvattajaEija Granfelt Kristallisäde
PaikkakuntaSiuntio
Kotisivukristallisade.weebly.com
Emailkennelkristallisade@gmail.com
Puh050 5298 663
Kristallisäde Blue Kingmaker from AtlantisCarnoustie´s Carry On Is The New BlackCarnoustie´s Carry On
Dispiritos Stara Zagora for Carnoustie´s
Kristallisäde Queen Crystal BeamIrokon Titanium
Carnoustie´s Sparkling Joy
Windy Forest´s Next Treasure of MineCarnoustie´s Carry OnDownmoore Carried Away
Carnoustie´s La Traviata
Windy Forest´s Lady StyleSkabona Oriental Style
Veralan Felicia

Jedi

Mindy

Jedi

Mindy

Jedi

Mindy