Suunnitelmissa Maaliskuu 2022 - Riemumielen

Päivitetty 27.9.2021
Pitkäkarvainen collie, Scottail Your Mischief Managed
HK3 BH TK2 RTK3 PAIM1
Scottail Your Mischief Managed
KoiraNet
Soopeli
Silmät : ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
Lonkat : B/B
Kyynärpäät : 0/0

Geenitestitulokset: CEA kantaja, MDR1 kantaja, DM terve

Kelmi on avoin, aktiivinen, vilkas, iloinen ja todella kiltti nuori uros. Kelmi rakastaa ihmisiä ja on myös koirasosiaalinen. Ääni- ja alustavarma, Kelmille on ammuttu laukauksia sekä raunioradalla että palveluskoirakentällä.

Kelmi nauttii yhdessä tekemisestä, on hyvin miellyttämishaluinen ja on helposti motivoitavissa niin lelulla kuin ruoallakin – on ahne ja saalisviettiäkin löytyy reippaasti. On taistelutahtoinen, keskittymiskykyinen ja nopea oppimaan. Paimenkoiralle tyypillisesti aavistuksen herkkä ja ohjaajapehmeä. Helppo ja huoleton arjessa, ei riistaviettiä. Koostaan huolimatta ketterä.

Kelmillä on monipuolisesti harrastustuloksia, sen kanssa on kisattu palveluskoirahaussa (HK3), tokossa (TK2) ja rally-tokossa mestariluokassa, lisäksi paimennuksessa Kelmi on kisannut ykkösluokassa tuloksin PAIM1 ERI. Kelmilla on myös vesipelastuskokeista alokasluokan tuloksia.

Kelmi on hieman keskikokoa isompi, sillä on kaikki hampaat ja leikkaava purenta. Kohtuullinen hännänkanto.

Kelmin sisaruksissa on harrastustuloksellisia koiria esim. HK1 ja RTK1.
Pitkäkarvainen collie, Riemumielen Tulen Ja Jään Laulu
RTK4 BH PAIM-T
Riemumielen Tulen Ja Jään Laulu
KoiraNet
Soopeli
Silmät : ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
Lonkat : A/A
Kyynärpäät : 0/0

Geenitestitulokset: MDR1 terve, DM kantaja

Rose on 2-vuotias pitkäkarvainen collie, joka on meiltä sijoituksessa. Sen kanssa harrastetaan aktiviisesti muun muassa rally-tokoa ja tokoa. Rose kilpailee rally-tokossa mestariluokassa, josta sillä on koulutustunnus RTK4. Tokossa Rosella on 1-tulos avoimesta luokasta. Lisäksi Rose on suorittanut virallisen paimennustaipumuskokeen PAIM-T ja palveluskoirien BH-käyttäytymiskokeen hyväksytysti.

Rosella on kaunis, rodunomainen ja melko vankka rakenne ja se on säkäkorkeudeltaan keskikokoinen. Rose on väritykseltään tumma soopeli. Rosella on pystyt korvat, joiden vuoksi se ei ole käynyt vielä aikuisena koiranäyttelyissä.

Luonteeltaan Rose on avoin, sosiaalinen, iloinen ja ahne. Rose on perusvireeltään melko rauhallinen ja äänivarma. Rose on jonkin verran riistaviettinen.

Rosen täyssisaruksista on terveystutkittu luustoltaan terveiksi neljä koiraa kuudesta ja sisarukset ovat luonteeltaan mukavia collieita. Sisaruksissa on useita harrastavia koiria, esim. PAIM1 ja RTK1.
Ota yhteyttä, jos etsit pitkäkarvaisen collien UROSpentua harrastuskaveriksi tavoitteelliseen harrastamiseen eri koiraharrastuslajeihin ja koemuotoihin. Tällä hetkellä ei muita tiedusteluja.

Kerron mielelläni lisää pentueesta koiraharrastuksista kiinnostuneille. Huom: Yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostitse!
KasvattajaHeidi Bechstein Riemumielen
PaikkakuntaKerava
Kotisivuwww.riemumielen.fi
Emailheidi@bechste.in
Scottail Your Mischief ManagedGlenoak EnlightenedGleonoak Bright Lights'n Promises
Milas Pinot Noir At Glenoak
Dispiritos Choicy De RoseWicani Dragonsblood
Wicani Shameless Beauty
Riemumielen Tulen Ja Jään LauluOceanbourn Guardian Of IslayKangasvuokon Gordon
Oceanbourn Absolutely Fabulous
Goldentroll's Song Of Ice And FireMaple Yard End Of Limits
Goldentroll's Fire Of The Sky